Przepis na pasztet z małży
Jeśli myślisz o szybkiej i łatwej przekąsce, nie ma nic lepszego niż pasztet z małży. Nie musisz być szefem kuchni, żeby go zrobić- efekt będzie doskonały.
Jest to jeden z tych przepisów, gdzie związek pomiędzy wynikiem a kosztem jego przygotowania jest spektakularny. W niecałe pięć minut przygotujemy pyszny przysmak jako aperitif, na piknikowy lunch/kolację lub po prostu jako przekąskę, którą można się cieszyć w każdej chwili.
Składniki
- małże (1 opakowanie gotowanych małż)
- surimi (4 paluszki)
- świeża pietruszka
- serek śmietankowy do smarowania (½ opakowania-67g)
- majonez (1 łyżeczka)
- hiszpańska papryka mielona (pół łyżeczki)
- sól
Sposób przygotowania
- Gotowane małże (jeśli kupicie świeże- trzeba je najpierw ugotować) wrzucamy do wysokiego naczynia.
- Dodajemy paluszki surimi, kilka listków świeżej pietruszki, serek śmietankowy oraz majonez.
- Posypujemy jeszcze hiszpańską papryką mieloną (pikantną lub łagodną w zależności od preferencji) oraz odrobiną soli.
- Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Po zmiksowaniu można sprawdzić czy nie trzeba dodać przypraw (według upodobania)
- Gotowy pasztet można zjeść ze świeżym pieczywem. Smacznego! 🙂
1
/
41


Degustacja Marynata BBQ Roleski 🍗

Degustacja Lomo de bellota z Lidla: Deluxe 🐷🇪🇸

👨🏻🍳 Zakąska z szynką serrano i gruszką 🍐 + 🔥 Test sosów bardzo ostrych 🕊🌱🏳️🌈👨🏿🦱🇷🇺
1
/
41

0 komentarzy